Hastalık Rehberi > Göğüs Hastalıkları

Akciğer Kanseri

Akciğer Kanseri Kendinizin ya da akciğer kanseri olduğu öğrenmek duygusal açıdan yıkıcı olabilir.Tedavi konusunda bazı önemli kararlar vermek zorunda kalacaksınız. Bu bilgiler önünüzdeki seçeneklerin bazılarını anlamanıza yardımcı olmak içindir.


Akciğer Kanserinin Tedavisi

Akciğer Kanserinin Tedavisi? Akciğer kanseriniz için göreceğiniz tedavi kanserinizin türüne, kanserinizin hangi evrede olduğuna ve kanserinizden ayrı olarak ne kadar iyi durumda olduğunuza bağlı olacaktır. Bu evreler numaralandırılmıştır ve bunlar kanserin ne kadar yayıldığını tanımlar.


Astım

Astım Nedir ? Astım bronş denilen akciğer içi hava yollarının sürekli iltihabi bir hastalığıdır. Bu iltihap alerjiye veya sık geçirilen enfeksiyonlara bağlı gelişebilir. Astımda: -Havayolları iltihaplı ,şiş ve kızarıktır, -Havayolları iltihaba bağlı daralmıştır, -Havayollarında aşırı duyarlık vardır.


Astım Atakları ve Sebebleri

ASTIM ATAKLARINI NELER OLUŞTURABİLİR? Sık olarak astım atağına yol açan  etkenler şunlardır: Ev tozu akarları Çimen, ağaç, hububat polenleri Küfler Hamam böcekleri Kedi, köpek, kuş gibi ev içersinde beslenen hayvanlar Nezle grip gibi enfeksiyonlar Sigara dumanı, odun, kömür dumanı, tezek yakma, parfüm, saç spreyleri, yemek ,boya kokuları gibi ağır kokular, otomobil içersindeki kokular,sis ve hava kirliliği Psikolojik faktörler Egzersiz Aşırı rutubetli iklim Hava ve mevsim şartlarında değişim Gülme, ağlama gibi ani sık nefes alış verişini gerektiren manevralar Mesleki faktörler   EV TOZU AKARLARINDAN NASIL KORUNULABİLİR? Ev tozu akarları gözle göremediğimiz ancak iç ortamlarda  milyarlarca bulunan mikroskop altında keneye benzeyen canlılardır. Yüksek yerlerde akarların yaşama olasılığı çok azken özellikle rutubetli iklimlerde yaşama olasılığı çok fazladır.


Astım Tedavisi

ASTIM VE TEDAVİ Astımlı hastaların tedavisinin temelini eğitim oluşturmaktadır. Hasta hastalığı ile ilgili tüm bilgilere sahip olmalı, hekim ile sürekli diyalog halinde olmalıdır. Sağlığındaki en ufak değişimleri hekimiyle paylaşmalı ,önerilen ilaçları önerilen süre düzenli kullanmalı ,düzenli kontorollerine gitmelidir.


123

 

Hastalık Rehberi

error code: 522