Kilonuzu Giriniz   ( kg )   :  

   Boyunuzu Giriniz ( cm ) :  

   Hesapla

 

 

İdeal Kilonuzla İlgili Bazı Öneriler

1. Boyunuza uygun ağırlığı hedefleyin.Sağlıklı ağırlığa sahip iseniz kilo almaktan kaçının.
2. Yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı edinin.
3. Besinlerden aldığınız enerji ile harcadığınız enerji miktarını dengeleyin.
4. Düzenli beslenin, öğün atlamayın.
5. Kısa sürede hızla kilo verdiren şok diyetler yerine yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri içeren zayıflama diyetlerini uygulayın.
6. Yağlı ve şekerli besinleri az ve seyrek tüketin.
7. Besinlerinizi pişirirken kızartma ve kavurma yöntemlerinin yerine haşlama, fırında pişirme, buğulama vb. yöntemleri tercih edin.
8. Günde en az 8-10 bardak su için.
9. Her gün en az 30 dk. fiziksel aktivite yapınız.

 

yiyerek-kilo-verin

Yiyerek Kilo Verin

1800-kalorilik-diyet

1800 Kalorilik Diyet

protein-diyeti

Protein Diyeti

yaz-diyeti

Yaz Diyeti

Dr. Mehmet ÖZ'den kilo vermek için 10 altın kural!

1. Streç Pantolon Giymeyin Giyiminiz kilo almak için bir erken uyarı sistemidir. Kotlarınıza girmek zorlaştığı zaman, tetikte olmak gerektiğini biliyorsunuz. Streç kıyafetler giyerek bilmeden kilo almanızı kolaylaştırırsınız ve böylece vücudunuzun nasıl değiştiğinden habersiz kalırsınız.

2. Kötü Kıyafetlerinizi Dolabınızda Tutmayın Sağlıksız kilodayken giydiğiniz kıyafetleri dolabınızda tuttuğunuzda bu size kilo verememe durumunuzda kafanızda yedek bir plan oluşturur. Bunun yerine, büyük beden pantolonlarınızdan kurtulma yolunda ilerleyin.

3. Dört Ayaklı Hayvanların Etini Haftada Bir Kereden Fazla Yemeyin Dört ayaklı hayvanların eti, tavuk gibi iki ayaklı veya balık gibi ayaksız hayvanlara göre daha fazla doymuş yağ içerir. Ayrıca haftada bir kereden daha fazla, çok miktarda kırmızı et tüketen kadınların kalp krizinden ölme riski %50 daha fazla olduğu gibi kanser oranı da daha yüksektir.

4. Atıştırmalıklardan Vazgeçin Buzdolabını açmadan önce öğününüzü belirleyin, ihtiyacınız olan kadarını alın ve kapatın. Gün boyunca buzdolabının kapağını açmak sizi tahrik edici seçimlere ve fazla yemeye iter.

5. Akşam 19.30'dan Sonra Yemeyin Gece geç saatlerde yemek yediğiniz zaman ne kadar ölçüde yediğinizin farkına varamazsınız. Özellikle televizyonun karşısında yeme olasılığınız yüksektir ve yüksek kalorili atıştırmalıkları seçmeniz daha olasıdır.

6. Tabağınıza Koyduğunuz Yemek 2.54 cm'den Yüksek Olmasın veya Tabakla Beraber 5.08 cm Olsun Daha büyük porsiyonlar daha çok kalori demektir.

7. Her Lokmayı En Az 20 Kere Çiğneyin Çiğnemek, uygun zamanda tokluk hissi yaratması için vücudunuzu harekete geçirerek yemek yediğinizi fark etmenizi sağlar. Yeteri kadar çiğnemediğiniz zaman bu işlemi geçersiniz ve gerçekten doyana kadar daha çok yersiniz.

8. Komşunun Tabağına Göz Dikmeyin Gününüzü başkalarının sandviç veya atıştırmalıklarından otlanarak geçirirseniz, kolayca 1000 kalori almış olursunuz.

9. Cebinizde Bozukluk Taşımayın Bozuk parayı yiyecek satış makinesinden daha fazla hiçbir şey sevemez. Yanınızda hazır bozukluk bulundurduğunuzda tahrik edici, bol kalorili bir öğlen kaçamağına dur diyemezsiniz.

10. Ayaktayken Yemeyin Oturarak yemek sizi yemek yediğinizin farkına vardırır. Yavaş yiyin böylece vücudunuz çok geç olmadan doyduğunuz zaman size haber verecektir.